[Przepis] Omlet a’la pizza1 min read

Składniki:

  • 2 całe jajka
  • 3 białka jaj
  • 50 g płatków owsianych
  • 2 pieczarki
  • pół pomidora lub 3 koktajlowe
  • kilka plasterków papryki czerwonej, żółtej i zielonej
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, oregano, bazylia
  • opcjonalnie 2 plastry wędzonego indyka

Przygotowanie:

Jajka, białka i płatki blendujemy razem z przyprawami. Pieczarki, pomidora, cebulę, indyka kroimy w plastry, a paprykę w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wylewamy połowę masy (ja mam taką beztłuszczową, dlatego nie używam żadnego oleju czy też spray’u) i układamy warzywa oraz mięsko. Lekko dociskamy widelcem i wylewamy resztę masy. Z wierzchu posypujemy oregano i bazylią. Smażymy pod przykryciem, a gdy omlet się zetnie przerzucamy na drugą stronę i jeszcze chwilkę smażymy. Można podawać z sosem pomidorowym lub czosnkowym własnej roboty.

 

Źródło: fitstylemama.pl