[Przepis] Pizza na puszystym cieście z podgrzybkami1 min read

Składniki:

Sposób przygotowania:

Ciasto:

Mąkę mieszamy z drożdżami solą i cukrem. Wlewamy masło, mleko oraz wbijamy jajka. Wyrabiamy gładkie, odchodzące od dłoni ciasto. Odstawiamy na 1 godz w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.

Sos:

Śmietanę dokładnie mieszamy z majonezem, koperkiem oraz pieprzem.

Dodatki:

Większe grzyby przekrawamy na pół, ser feta rwiemy na małe kawałki, obraną cebulę kroimy w piórka. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części, wałkujemy okrągłe placki o ok 2 cm grubości, ranty zawijamy. Środek pizzy smarujemy sosem śmietanowym, posypujemy mozzarellą. Układamy grzyby, fetę oraz cebulę.

Pieczemy 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.

 
Źródło: gotujmy.pl