[Przepis] Pizza na spodzie z serka wiejskiego z rucolą, kukurydzą, szynką i mozzarellą1 min read

Składniki:

  • serek wiejski wysokobiałkowy 200g
  • szczypta soli
  • szklanka mąki
  • koncentrat pomidorowy
  • bazylia
  • oregano
  • kukurydza
  • szynka
  • mozzarella light

Przygotowanie:

Do miski dodajemy serek wiejski, a następnie dorzucamy szczyptę soli, oraz mąkę. Całość ugniatamy widelcem, a następnie dłonią. Całość kładziemy na papierze do pieczenia i przenosimy na blachę. Następnie palcami formujemy pizzę – takie ciasto wkładamy na 15 minut do nagrzanego już piekarnika do temperatury 230 stopni z termoobiegiem. Po tym czasie wyjmujemy pizzę, smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy bazylią i oregano, a następnie kładziemy szynkę, kukurydzę i mozzarellę. Wkładamy ponownie do piekarnika na ok. 7 minut i gotowe.

Smacznego! 🍕