[Przepis] Pizza z tortilli według Anny Starmach1 min read

Składniki:

  • pomidorków koktajlowych
  • placków tortilli
  • kulki mozzarelli
  • bakłażan
  • 150 g żółtego sera
  • 200 g koziego sera
  • 100 ml sosu pomidorowego
  • świeża bazylia
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

  1. Bakłażana pokrój w plastry. Posyp solą, poczekaj 20 minut, opłucz. Następnie dokładnie wytrzyj i smaż na oliwie z oliwek.
  2. Trzy placki tortilli posyp tartym żółtym serem i mozzarellą, przykryj pozostałymi 3 plackami. Każdy posmaruj sosem pomidorowym, dodaj kozi ser, bakłażana i pomidorki. Piecz około 10 minut w temperaturze 190 stopni.
  3. Podawaj ze świeżą bazylią.

 

Źródło: aniastarmach.pl