Przepis na szybką przekąskę:

  • 1 opakowanie gofrów
  • 1 kulka mozzarelli
  • Koncentrat pomidorowy
  • 60 gramów salami
  • Bazylia
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  • Wyciągnij gofry z opakowania i rozgrzej patelnię
  • Na rozgrzaną patelnię wyłóż gofry i podgrzewaj przez 4 minuty z jednej strony
  • Ściągnij patelnię z palnika i wyłóż gofry na desce
  • Pokrój mozzarellę w plasterki
  • Nałóż łyżeczkę koncentratu na gofra, dodaj sól i pieprz do smaku
  • Wyłóż na gofrach plasterki mozzarelli i salami
  • Ponownie rozgrzej patelnię i ułóż na niej gofry z dodatkami
  • Podgrzewaj gofry z mozzarellą i salami pod przykryciem i poczekaj aż ser się roztopi

I gotowe. Na koniec przystrój gofry bazylią.

Źródło: www.o2.pl